mack

Australija: Bokser spasio devojčicu od zmije

Četvorogodišnji bokser Mak spasio je devojčicu Karmen (2) na igralištu, tako što je zaštitio od jedne od najotrovnijih zmija na svetu – tigraste zmije. Umesto nje, zmija je nekoliko puta ujela Maka i ubrizgala mu veliku količinu otrova u telo, ali na sreću, hrabri pas se oporavlja.

 

 

 

Mediji u Melburnu tokom prethodne sedmice pisali su samo o njemu i u gotovo svakom članku ili telvizijskom prilogu nazvali ga herojem. Prema pisanju medija, Mak je ugledao tigrastu zmiju neposredno pored trampoline na kojoj se igrala Karmen.

Ugrizla ga je nekoliko puta, ali hrabri pas uspeo je da je ubije i tako spasi devojčicu. Kada su roditelji malene Karmen dotrčali do svog ljubimca, videli su da leži jedva živ, a pena mu je izlazila iz usta. Kako ga je ujela veoma otrovna zmija, Mak je ubrzo pao u komu.

Veterinar u najbližoj ambulanti rekao im je da postoji lek i da su šanse da Mak preživi 50-50, ali da će za lečenje svog psa morati da daju neverovatan iznos od čak 6.000 australijskih dolara. Veterinari su pozvali stručnjake za ujede zmija, ubrizgali mu protivotrov i započeli filtriranje krvi kako bi izbacili sav otrov iz njegovog organizma.

Kako Makovi vlasnici nisu imali toliko novca, a nije dolazilo u obzir da odustanu od spasavanja svog hrabrog mezimca, rešili su da prodaju auto i tako prikupe novac. Međutim, kada je priča dospela u medije, njihovi prijatelji, rođaci i građani Melburna rešili su da budu solidarni i putem fejsbuka prikupili su neophodni novac za lečenje ovog divnog psa.

Za svega nedelju dana, više od 200 humanih ljudi prikupilo je potreban novac, pa čak i više – skupili su 50 dolara više nego što je bilo potrebno.

Mak više nije u životnoj opasnosti, ali čeka ga dug oporavak pre nego opet bude onaj stari. Svakako, njegova porodica najsrećnija je što će njihov mezimac kod kuće, okružen ljubavlju, provesti predstojeći Božić.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *