Najusamljeniji pas na svetu dobio dom. I to kakav! (FOTO)

Psa Hema mediji su prozvali najusamljenijim psom, jer su ga njegovi vlasnici, bez trunke griže savesti, odveli u vikendicu u okolini Njujorka i tamo ostavili, zatočenog u kući bez igde ikoga. Hem je dane provodio gledajući kroz prozor.

 

 

Njegovim vlasnicima smetao je jer je veliki pas, jer se linja, zahteva pažnju… Jednoj volonterki plaćali su da ga obiđe s vremena na vreme, da mu odnese hranu i vodu, i zamolili je da mu nađe drugi dom jer ga oni više ne žele. Lisa Hart, devojka koja ga je obilazila, bila bi slomljena svakog dana kada bi morala da ode iz kuće, jer je Hem tužno cvileo i molio da ga ne ostavlja.

Ova tužna pričao ubrzo je dospela u jedan lokalni list i tekst o najusamljenijem psu pročitali su i veterinarka Ejmi Rodrigez i njen suprug Nil. Shvatili su da ova tužna kuca živi u njihovom komšiluku i rešili su da ga udome.

  • Svakog dana čitamo potresne članke o napuštenim i zlostavljanim psima, i uglavnom su previše daleko da bismo im pomogli – rekla je Ejmi. – Kada sam shvatila da je ovaj pas svega 20 minuta vožnje daleko, rekla sam suprugu da idemo po njega. On će biti naš novi ljubimac.

Doveli su ga u njegov novi dom, na pravu srećnu životinjsku farmu. Ova porodica ima konja, četiri psa, papagaja, kornjaču, svinje i – flamingosa. Kada je stigao u njihov dom, njegovi novi vlasnici kažu da mu se na licu videlo olakšanje. Sve životinje osmah su ga prihvatile, njuškale u znak pozdrava, a njihova deca s oduševljenjem su dočekala još jednog psa u svom domu.

  • Tokom prve večeri jedva da je malo odspavao – rekao je Nil. – Svakih nekoliko minuta otvarao bi oči i osvrtao se oko sebe, kao da proverava da li smo zaista svi i dalje tu. Onda je vremenom otvarao oči sve kasnije, najpre na dvadesetak minuta, pa svakih pola sata. Uvereni smo da će uskoro shvatiti da ne idemo nikuda, da smo porodica i da više nikada neće biti sam.

Bajke ipak postoje. Uvek ima dobrih i humanih ljudi koji nađu način da ih ostvare 🙂

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *