winter

Zima u Beogradu: Pravac Beogradski novogodišnji festival

Novogodišnji centar sveta ove godine biće Beogradski novogodišnji festival koji se održava na Beogradskom sajmu, u periodu od 16. do 30. decembra. Radno vreme biće od 11 do 20 časova. Ulaz na sve sadržaje je besplatan, a parking se plaća 200 dinara za ceo dan.

 

 

Ovaj tradicionalni, grandiozni i gotovo nestvarni pretpraznični događaj koji je prošle godine okupio oko 100.000 posetilaca, prilika je ne samo za Beograd i Srbiju, već i za ceo region i turiste iz Evrope i s dalekih meridijana, da novogodišnje praznike dočekaju u igri, zabavi, provodu, ali i učenju, druženju i prazničnoj kupovini.

DEČJI NOVOGODIŠNJI PROGRAMI U HALI 2. U velelepnoj hali 2 svakodnevno će se održavati besplatni programi za decu. Radi se o čak 39 planiranih programa, među kojima su pozorišne predstave za decu gradskih dečjih pozorišta, potom muzičko-scenski programi sa novogodišnjim predstavom, ili gala novogodišnji programi sa nastupima glumaca, voditelja, pevača, horova, orkestara i baleta. Najmlađe očekuju i dva ekskluzivna programa sa poznatim glumcima i pevačima, učesnicima festivala Dečje beogradsko proleće 2016. u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograda. Svoje učešće najavili su Leontina, Minja Subota, Boda Ninković, Peđolino, Bojana Stamenov, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević i mnogi drugi.

Svakog dana na programu će biti po tri predstave, osim na Svetog Nikolu kada će biti igrana samo jedna predstava, a ulaz na ove programe biće besplatan (najavljen je i besplatan organizovani gradski prevoz do Beogradskog sajma). Tako će radnim danima od 11 časova biti izvođene novogodišnje pozorišne predstave za decu. Radnim danima od 16 časova, deca, ali i odrasli, moći će da uživaju u novogodišnjim predstavama za decu, obogaćenim novogodišnjim muzičkim koncertom Leontine, a od 18 časova u planu su novogodišnji muzičko-scenski programi za decu. Subotom i nedeljom, u vreme Beogradskog novogodišnjeg festivala, u terminima od 11 i 18 časova, posetioce će obradovati muzičko-scenski spektakli.

I to nije sve. U hali 2 svoje utočište naći će i gejmeri, i oni mlađi i oni stariji, kojima je u srcu gejming kultura, koji ne mogu bez popularnih igara, onlajn i e-gejminga, bord i kard gejminga, a nisu daleko ni od sreće da se suoče sa poznatim “gejmplej jutjuberima” ili drugim tinejdž zvezdama pop kulture.

ZABAVNI PARK U HALI 1. Po već višedecenijskoj tradiciji (treba imati u vidu da je ovo čak 56. izdanje ove svečarske manifestacije), monumentalna hala 1 Beogradskog sajma biće mesto kojim će zagospodariti neverovatni Zabavni park sa još neverovatnijim vrteškama, ringišpilima, igraonicama.

Ne treba zaboraviti da ovakva događanja ne idu bez raskošne ponude ne samo novogodišnjih poklona nego i najrazličitije druge robe široke potrošnje, po prazničnim cenama, svakako. Tako će u halama 1 i 2 biti smešteni i nezaobilazni prodajni sadržaji – od prehrane i robe široke potrošnje do računara i bele tehnike. Za svakog ponešto, a od Beogradskog sajma i Beogradskog novogodišnjeg festivala – sve za sve.

ZELENА OAZA U ATRIJUMU. Konačno, ali ne i za kraj: poznati Atrijum Beogradskog sajma ni ove godine neće biti bez odličnog sadržaja, koji će ovog puta poneti naziv – Zelena oaza. Na tom prostoru će Beogradski hipodrom organizovati zabavne i poučne igre i performanse, tokom kojih će i mladi i stariji biti u prilici da se druže sa konjima i uživaju u njihovoj lepoti i vrlinama. Kompanija Srbijašume će se potruditi da taj prostor uredi kako bi bio što lepši i sličniji poželjnoj prirodnoj okolini za ove plemenite životinje, ali i za posetioce.

FESTIVAL NAUKE

Spektakularni uvod u ovogodišnji Beogradski novogodišnji festival biće jubilarni, 10. Festival nauke, koji se održava od 15. do 18. decembra, u halama 3, 3A i 11 Beogradskog sajma. Ovaj već legendarni promoter nauke, naučnih istraživanja i otkrića nastaviće da, pod sloganom “Čista desetka”, naučne tajne i lavirinte “raspetljava”, tumači i demistifikuje i mladim generacijama čini shvatljivim i dostupnim. Posetioci će imati priliku da se okušaju u nekoliko interaktivnih postavki.

Prvi i drugi dan Festivala nauke, četvrtak i petak, 15. i 16. decembar, namenjeni su prvenstveno za organizovane školske posete, a radno vreme je od 10 do 18 h, dok su 17. i 18. decembar, subota i nedelja, porodični dani, a radno vreme je od 10 do 20 h. Za programe Festivala nauke, u halama 3, 3A i 11, plaća se karta od 450 dinara, plus doplatna ulaznica od 100 dinarа samo za fizičko-laserski šou Univerziteta Lund iz Švedske, na blagajni na licu mesta (broj mesta je ograničen). Deca do pet godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz.

bnf

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *