labrador

Heroj: Labrador spasio život jednom deki

U jednom malenom engleskom gradiću nedavno se odigrala prava filmska priča. Crni labrador Pedi spasio je život  jednom deki koji se onesvestio i ostao da leži na hladnoći. Da ga pas nije pronašao, sigurno bi preminuo od smrzavanja.

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

Kada je tog hladnog jutra krenula u šetnju sa psom, Heder Mekelro iz malenog engleskog gradića, nije ni slutila kako će ljubimac njenog sina – labrador Pedi spasiti nečiji život.

Kako prenose britanski mediji, tokom šetnje rano ujutro, oko 5.40 časova, pas je primetio starca kako bez svesti leži na ulici. Vratio se do Heder i počeo glasno da laje i da joj pokazuje u pravcu mesta gde je čovek ležao. Kada je pridobio njenu pažnju, pas je otrčao do nesrećnog čoveka i nastavio da laje.

Budući da je napolju i dalje bio mrak, Heder se najpre plašila da ga prati, ali srećom, nešto joj je govorilo da to mora da učini. Uskoro je shvatila zašto se njen pas uznemirio i otrčao, jer je ugledala čoveka koji bez svesti leži na zimi.

Pokušala je da ugreje trljanjem ruku i leđa, nakon čega je otrčala u lokalnu bolnicu u kojoj inače radi odakle je pozvala hitnu pomoć, ali i uzela toplu ćebad kojima je do dolaska lekara utoplila deku.

Da ga pas nije pronašao, budući da je napolju bilo veoma hladno, čovek bi gotovo sigurno umro od smrzavanja. Za to što je učinio Pedi je nagrađen novom igračkom i hrpom psećih poslastica 🙂
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *