Pas uporno bežao od vlasnika sve dok ga nisu udomili

Kao i u većem delu Teksasa, pasa lutalica je nažalost mnogo i u gradu Abilin odakle nam stiže ova potresna priča. Pitbulica Via nekoliko puta bežala je iz dvorišta svog lošeg gazde koji je zlostavljao i trenirao za borbe, sve dok je jednog dana nije spasila jedna divna dama.

 

 

Na fejsbuku je objavljen post da ozbiljno povređen pitbul luta ulicama, pa je zaštitnica životinja Lea Frizen pohitala da ga pronađe. Kada je konačno uspela da nađe ovu nesrećnu dušu, pitbulica Via jedva je mogla da hoda koliko je bila mršava i imala je ozbiljnu povredu na glavi koja je krvarila. Tog dana padala je i jaka kiša, pa se pas sakrio u žbunju kraj puta.

Lea je spasila oko 40 pasa i pronašla im novi dom, pa je bila sigurna da će isto učiniti i za Viu. Kada joj je polako prišla, pas se sklupčao uz nju i stavio joj glavu na nogu, kao da je vapio da ga spase. Uspela je da Vii bez problema stavi povodac i popne je u prtljažnik svog automobila.

Kako je već kod kuće imala jednog spašenog psa nije je mogla povesti kući već je odvela u lokalno prihvatilište, u nadi da će joj pronaći čip i vlasnika. Na fejsbuku je oglasila da se jave svi koji možda znaju čiji je pas i ubrzo se javila osoba koja je Lei napisala da je Via već bežala od svog vlasnika.

Naime, njen vlasnik držao je veliki broj pitbulova koje je gajio za borbu, pa je nesrećna kuja već nekoliko puta bežala i uvek bi je vratili vlasniku za koga nisu znali da zlostavlja životinje. Zato je Lea rešila da ona postane novi vlasnik ovog napaćenog psa. I Via nije mogla biti srećnija.

Iako je zbog teške povrede oslepela na jedno oko, ona je divan i privržen pas koji je upornim bežanjem od zla pronašao svoju sreću. I ne samo to, pronašla je i najboljeg prijatelja, labradora Bera koga je Lea usvojila nekoliko dana pre nje. Ubrzo je u njihov dom stigao i jedan mops, čivava i mešanac ovčara, svi spaseni sa ulice. Oni su najsrećnija porodica na svetu 🙂

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *