Veteran i njegov pas dobili posao u supermarketu (FOTO)

Već je poznato da mnogi vojni veterani, nakon povratka kući iz ratnih zona, pate od posttraumatskog sindroma i imaju velikih problema da se ponovo vrate normalnom životu. U tome im, najčešće, najviše pomažu terapeutski psi.

 

 

Tako je i ovaj mladić koji se pre nekoliko meseci vratio kući s Bliskog Istoka, uz psa kog mu je dodelila vojska SAD, počeo da savladava prepreke i da se vraća svom nekadašnjem životu. Njegov zlatni retriver prati ga u stopu i pomaže mu da se oslobodi stresa i savlada prepreke jer je tokom vojne službe zaradio nekoliko ozbiljnijih povreda koje ga onemogućavaju da se normalno kreće.

Međutim, prepreka koja se činila nepremostivom bila je i da ovaj vojnik pronađe posao. Mesecima je pokušavao da nađe posao, ali na svakom mestu bio je odbijen. Sve dok jednog dana, u društvu svog psa, nije zakucao na vrata menadžera jednog supermarketa.

I, desilo se čudo, ne samo da je mladić dobio posao, već je menadžer zaposlio i njegovog psa! Kuca je dobila istu uniformu kao i njegov vlasnik i ne odvaja se od njega ni tokom radnog vremena. Ne samo da je ovom mladom čoveku mnogo lakše tokom rada, već kuca donosi veliku radost i ostalim zaposlenima, kao i kupcima koji redovno imaju i partiju maženja s retriverom pre nego krenu u kupovinu namirnica.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *