carry9n-3-web

Pas pomaže vlasniku da se stara o napuštenoj kuci (VIDEO)

Ljubitelji životinja koji imaju tu sreću da poseduju fleksibilno radno vreme mogu da uzmu nekoliko slobodnih dana kako bi se starali o svojim ljubimcima kada se ovi povrede. Vlasnicima koji, međutim, nemaju slične privilegije, ostaje samo da se oslone na bliske ljude kada je reč o nezi njihovog povređenog ili bolesnog ljubimca.

 

Izvor: Životinje.rs

Nažalost, ima i onih koji nemaju kome da se obrate za pomoć, niti raspolažu dovoljnom količinom novca kako bi svom mezimcu obezbedili neophodnu negu. Jedan čovek iz Kine našao se upravo u takvoj situaciji, ali je shvatio da nije sam, već da se može osloniti na svog najvernijeg prijatelja – svog psa. On je, naime, “angažovao“ svog pitbul-labradora po imenu Blek Tajger da se stara o jednom malenom drugaru koji je pretrpeo povredu.

Gospodin Lan, stanovnik kineskog grada Čongkinga, pronašao je malenog psa kako luta ulicama grada sa vidno povređenom nogom. Zabrinut za njegovo stanje, nesebični čovek ga je odmah poveo sa sobom, kako bi mu povratio snagu i pomogao mu da zaceli ranu.

Ipak, nevolji ovde nije bio kraj. Gospodin Lan, naime, nije imao kome da prepusti povređenog psa dok je bio na poslu. Čovek je promislio situaciju i došao do krajnje neobičnog, ali dobrog i simpatičnog rešenja. Njegov ljubimac Blek Tajger naučio je da u zubima nosi malenu korpu, u kojoj je svakog jutra nosio povrće koje bi sa vlasnikom kupio na pijaci. Jednog jutra Lan je povrće u korpici zamenio povređenim mališanom, a kuca je time dobila svog psećeg negovatelja.

Otkad je došao na ovu ideju, novi drugari se ne razdvajaju, a prijateljstvo povoljno utiče na oporavak male kuce. Prizor velikog psa koji u korpi nosi malog toliko je simpatičan da su ova dva lepotana brzo postali prava atrakcija na ulicama grada.

Dok Lan može bez brige da ode na posao, maleni pas je siguran “u zubima” Blek Tajgera. Pogledajte kako ova družina izgleda:

 

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *