cats

Dom omladine: Treći Mrnjau fest ovog vikenda

Ovog vikenda u periodu od 11 do 18 časova uživaćete u jedinstvenom festivalu posvećenom mačkama. Izložba mačaka biće organizovana tokom oba dana, udomljavanje maca biće organizovano u nedelju, a cena ulaznice je 300 dinara.

 

 

 

Glavni program festivala je zvanična međunarodna izložba mačaka po WCF (World Cat Federation) sistemu. Izlažu se rasne i domaće mačke u svim WCF kategorijama. Pred kraj svakog takmičarskog dana priređuje se javno ocenjivanje i prezentacija rasa, a veliko finale su Best in Show i Best of Best revije.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: britanke, mejn kunovi, persijanke ali i rase koje se ređe viđaju: afrodite, bengalke, birmanke, nebelung, norveške šumske, korniš reks, sfinks i druge. Domaće mace su takođe dobrodošle i ravnopravno se takmiče za nagrade.

U kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje mačaka, saznaćete kako valjano negovati mačke, kako ih pravilno hraniti, vaspitavati, šta su mitovi a šta činjenice, kako se izboriti sa predrasudama u vezi sa mačkama.

U subotu, prvog dana Mrnjau Festa, predstaviće se primenjeni umetnici sa svojim maštovitim „šapotvorinama“ – ručnim radovima čija je zajednička tema mačka, te eto prilike da sebi ili dragim ljudima darujete unikatne poklončiće, a mace obradujete nekom zanimljivom korpicom ili igračkom.

Atelje Kreativistika će prirediti otvorene kreativne radionice, te će učesnici kao uspomenu sa Mrnjau Festa poneti neku originalno svojeručno napravljenu mačkotvorinu.

Program:

12:00-13:30 Maca i vunica / Sanja Kampe

14:00-15:30 Nemoguća bića / Maja Busić

16:00-17:30 Cat Beads, izrada nakita / Dragana Tomić

Vešti prsti šminkera pretvoriće dečja lica u male i velike mačke, tigrove, lavove ili kakvo drugo mačje biće iz mašte, a devojačka lica u mačkolike vamp heroine.

U nedelju, drugog dana Mrnjau Festa, u saradnji sa Veterinom Beograd biće organizovano i udomljavanje mačića bez doma. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života – novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Sve udomljene mace biće odmah čipovane, vakcinisane i biće im obezbeđena besplatna sterilizacija.

Subota 14h: drugi deo programa – takmičenje domaćih maca za Le PETit HHP Cup i dodela #mrnjau nagrade, zatim takmičenja u WCF ringovima

Nedelja 14h: drugi deo programa – takmičenja u WCF ringovima, zatim takmičenje svih maca za prestižnu WCF Silver Master titulu u Jubilee ringu

16h: treći deo programa – Best in Show, Best of Best, Best General

Nedelja 18h: dodela nagrade publike i proglašenje Best Supreme – najbolje mace na izložbi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *