Flower power: Neodoljivi pitbulovi kao modeli

Sofi Gamand, poznata francuska fotografkinja koja živi u Njujorku, nedavno je napravila seriju prelepih fotografija na kojima su predivni napušteni pitbulovi kako bi podstakla njihovo udomljavanje.

 

Pitbulovi su psi prema kojima ljudi imaju najviše predrasuda, a kako su ljudsko oko i duša „osetljivi“ na lepe boje i cveće, autorka je rešile da pse odene u prelepe cvetne aranžmane i tako pokaže njihovu lepu i nežnu stranu.

I zaista, budimo iskreni, kada ih pogledate ovako lepe i nežne, sa očima punim nade – priznajte da su neodoljivi i da biste voleli da istog trenutka kraj sebe imate jednog ovakvog psa.

SAD ima poražavajuće podatke kada je reč o pitbulovima – oni su najčešće eutanazirana rasa pasa, a statistika je zaprepašćujuća. Svake godine širom SAD veterinari uspavaju između 800.000 i milion pitbulova!

Kako bi se ovoj nehumanoj praksi stalo na put Gamandova je uradila ovu prelepu seriju fotografija pod nazivom Flower Power – Pit bulls of the Revolution. Sa vencima od cveća, pitbulovi su ispunili svaki njen zahtev i kao što možete videti na slikama – uživali su u minutima pažnje ispred objektiva. Mnogi se čak i smeju!

Ubrzo je urađen i kalendar sa ovim prelepim psima kako bi se podstaklo njihovo udomljavanje, jer mnogi nikada iz prihvatilišta ne pronađu novi dom. Cena kalendara je 30 dolara, a ako želite da ga imate, moguće ga je poručiti putem sajta sophiegamand.com.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *