kalimero

Nove avanture Kalimera i drugara

Iako je nedavno napunio 54 godine, čuveni Kalimero danas izgleda mlađe nego ikad! Narednih nedelja svi ljubitelji ovog preslatkog pileta, čuvenog po rečenici – „Nepravda, pa to ti je“, moći će da uživaju u njegovim novim avanturama.

 

 

Narednih nedelja svoje mališane moći ćete da upoznate sa Kalimerom kroz sjajno osmišljenu seriju od četiri knjige u tvrdom povezu „Kalimero i drugari“ u izdanju Evro book-a. Pregršt novih  uzbudljivih pustolovina simpatičnog pileta i njegovih drugara, kao i pregršt zanimljivih zadataka, mozgalica, lavirinata i igara sigurno će zainteresovati najmlađe čitaoce.

Nova knjiga na sve kioske i druga prodajna mesta širom Srbije i Crne Gore stiže svakog petka po sjajnoj ceni od samo 399 dinara. Količine su ograničene, pa vam savetujemo da što pre nabavite svoje primerke knjiga koje će činiti sjajan dodatak paketiću za predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Čuveni mališa, jedino crno pile u porodici žutih pilića, od predstavljanja u Italiji daleke 1962. godine, prešao je dug i zanimljiv put koji ga je preko Japana (gde je stekao punu svetsku afirmaciju) doveo do Francuske i studija za animaciju Gaumont koji je Kalimeru osvežio imidž i osmislio nove avanture ovog junaka, ali i zadržao osobine zbog kojih su Kalimera zavolele mnoge generacije – vedar duh, duhovitost, druželjubivost i ono najvažnije – ljubav prema pravdi.

Kalimero voli svoju školu i svoje prijatelje, voli da vozi bicikl i da jede kolače. Ono što nikako ne voli jeste nepravda: iako je mali, uvek se trudi da zaštiti slabije od sebe i da pronađe način da svet oko sebe učini lepšim.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *