pas-beskucnik-2

Pogledajte neverovatnu transformaciju malog beskućnika

 

Izvor i foto: www.tiphero.com

pas-beskucnik-1

Verujem da se nikome od vas ne bi svidelo da nosite dodatnu trećinu tereta na svojim leđima i da se od nje nikada – apsolutno nikada – ne odvajate.
Ni njoj se to nije svidelo, ali je tako živela godinama. A teret je bio njeno sopstveno krzno.

Mali puh, težak nepuna četiri kilograma, živeo je na ulicama Čikaga kao pravi beskućnik. Snalazio se (sve ređe i teže) za obroke, spavao po parkovima i zarastao u sopstveno krzno koje se toliko ućebalo i ubuđalo da je oko ovog kučeta redovno bio oblak muva i insekata. Ovi gusti, crni dredovi bili su stanište bubama i buvama, a smrad je bio nesnosan.

A onda su spasioci iz jednog čikaškog privatilišta naleteli na tu kotrljajuću grudvu krzna. Nisu mogli da zaključe da li je reč o muškom ili ženskom psu, nisu mogli da prepoznaju čak ni koji je prednji, a koji zadnji deo tela. Očiglebno je bilo samo da je potpuno izgladneo, umoran i da se izdaleka oseća na urin.

Poveli su ga u prihvatilište I niko od zaposlenih nije mogao da poveruje šta gleda. Stotine grama upeljane dlake pokrivale su telo malenoga psa. Zbog nesnosnog smarada teško mu je bilo I prići, ali su stisli petlju I rešili da očiste ovog sirotana od pakla u koji je bilo umotan.

Prvo je na redu, naravno, bilo šišanje. Grumer je ovom poslu pristupio vrlo pendanatno I zato je skidanje ućebane dlake trajalo puna tri sata. Na podu je ostalo gotovo ceo kilogram otpadaka, što je više od četvrtine ukupne kilaže ovog malog puha.

Po završetku posla i grumer I ostali su odahnuli kada su videli očišćenog psića kako ih gleda “kao da im se zahvaljuje”.

Dok su ga šišali dali su mu I ime. I to odmah u prvih deset minuta – Elen. Nakon što je ošišana odvedena je na kupanje, njeno prvo u životu, a potom I u topao krevet.

Objavili su I da je spremna za usvajanje I srećom, desetina poziva je usledilo odmah po objavljivanju oglasa. Ipak, tražio se najbolji vlasnik I najbolja porodica za osetljivu I namučenu Elen.

I našli su je. Par koji je video Elen zaljubio se u nju na prvi pogled, a kući ih je dočekao i Linus, psa koji je jedva čekao novo društvo. Elen je doživela transformaciju svog života, a sreća je stigla odmah za njom.

pas-beskucnik-3

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *