rode

Prava ljubav zaista postoji! (FOTO, VIDEO)

Ako niste saglasni sa našim naslovom, pročitajte ovu vest i videćete da je prava ljubav moguća. I to – među rodama. Možda baš zato deci pričamo da bebe donose rode, jer su tako privržene i emotivne.

 

Foto: Fejsbuk

A ova prelepa ljubavna priča stiže nam iz susedne Hrvatske, tačnije, iz Brodskog Varoša. Naime, krajem avgusta, već godinama, mužjak po imenu Klepetan odlazi u Severenu Afriku, na svoj uobičajeni put ptice selice. Međutim, za sobom uvek ostavlja svoju ženku Malenu, jer ona nažalost ne može da leti. Pre mnogo godina ranio je lovac i tada se njen let zauvek završio.

Ali, tačan kao sat, svakog marta Klepetan se vraća kod svoje žene i sa njom provodi prolećne i letnje mesece. I tako već 15 godina! Iako rode nisu poznate kao monogamne ptice, nije retkost da se uvek vraćaju istom ljubavnom gnezdu i istoj ženki.

Tokom godina, Klepetan i Malena doneli su na svet i podigli više od 40 roda. Ovaj par poznat je širom sveta i do sada su svetski mediji nekoliko puta prenosili vest o njihovoj ljubavi.

U Hrvatskoj su snimili i film posvećen ovom dvojcu, pogledajte kako izgleda njihova neprolazna ljubav u dokumentarnom i animiranom filmu:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *