nera

Nera i njen vlasnik su ponovo zajedno! (FOTO, VIDEO)

Pre nekoliko dana pisali smo o kuci iz Rumunije, ženki belgijskog malinoa po imenu Nera, koja je pronađena u beogradskom naselju Braće Jerković. Humana družina momaka i devojaka iz Beograda stupila je u kontakt sa njenim vlasnikom i ovog vikenda je Neru odvezla do rumunske granice.

 

Nakon četiri meseca – ovaj divni pas ponovo je sa svojom porodicom! Vlasnik psa je iz rumunskog mesta Sibiu, odnosno, on je deka devojčice čija je Nera ljubimica.

  • Ona nije došla sa njim, jer nam je deka rekao da će to biti iznenađenje. Mi smo se ponudili da dođemo do granice i da se tamo nađemo s vlasnikom. Bilo je zaista dirljivo, svi smo zaplakali – kaže Jelena Stevanović koja je sa prijateljima brinula o Neri. – Ovo je prvi susret vlasnika i psa posle četiri meseca. Na snimku možete videti koliko je bilo dirljivo, deka je zaplakao, a Nera ga je neprestano grlila.

Kako kaže naša sagovornica, imali su veliku pomoć rumunskog konzulata u Beogradu i divne dame koja je tamo zaposlena i koja je sa njom stalno bila na vezi.

  • S njom smo se dogovorili oko svih detalja kada je reč o organizaciji puta i vraćanja psa vlasnicima – kaže Jelena i dodaje da je konzulat pomogao i kada je reč o granici. – Graničari sa naše i rumunske strane zaista su bili puni razumevanja i prepoznali su našu želju da vratimo Neru njenoj porodici. Na granici nije bilo nikakvih problema. Unuka nam je rekla da su je ukrali Romi, ali nisu ni mogli da sanjaju da je pas u Beogradu. Vlasnik je čak namestio na zadnjem sedištu krevet kako bi Neri bilo što udobnije na putu do kuće. Dobili smo poziv od vlasnika da kad god budemo želeli možemo da posetimo Neru i da budemo njihovi gosti, i da će im biti zadovoljstvo da nas ugoste.

Cela družina koja je brinula o Neri i vratila je kući veoma je ponosna na sve što su uradili i na to koliko je ljubavi i truda s obe strane uloženo da se ovaj prelepi pas vrati svojoj kući.

  • Mnogo smo zahvalni rumunskom konzulatu i ljudima na granici. Nismo nikada bili deo nijednog udruženja niti smo zaštitari, već samo omladina koja je s puno ljubavi htela da pomogne psu. Voleli bismo kada bi naš uspeh bio primer svima da uvek može da se pomogne ako imate dovoljno volje i želje.

I naša Redakcija sigurna je da će ova prelepa priča biti motiv svima da ne okrenu glavu, već da pomognu uvek kada im se za to ukaže prilika. Kada ima volje da se čine dobra dela, uvek se u blizini nađu ljudi koji su voljni da pomognu.

Veliko hvala divnim devojkama i mladićima koji su nam se javili i koji su odlučili da baš redakcija magazina Pas bude prva koja će preneti ovu divnu priču. Jelena Stevanović, Ivana Veličković, Jelena Jova, Nemanja Živković, Vladan Simendić, Gordana Matijević i Kaća članovi su humane družine koja je Neru vratila kući. Veliko bravo za vas!

Priču o Nerinom nestanku i pojavljivanju u naselju Braće Jerković možete pročitati ovde, a obavezno pogledajte dirljiv video njenog susreta sa vlasnikom klikom na ovaj link:

video-1480250669
1 koemntar za “Nera i njen vlasnik su ponovo zajedno! (FOTO, VIDEO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *