Lutalica se priključila maratonu i pronašla novi dom

Nikada ne znamo kada će se pojaviti pas koji je baš nas odabrao da mu budemo vlasnici. Tako se maratoncu Dionu Leonardu osmehnula sreća kada mu se na jednom od najvećih kineskih maratona kroz pustinju Gobi priključio simpatični psić koji je s njim istrčao neverovatnih 125 kilometara, polovinu celokupne dužine maratona!

 

Pas mu se priključio u prvom delu trke i mislio je da će ga naspustiti, ali, kada su se uveče ulogorili nakon prve etape, on je prespavao u kampu. Kada je Leonard sutradan stao na liniju za novi start, maleni psić stajao je uz njega. Pomislio je da tako maleni pas neće moći da ga prati, ali ovaj psić je pravi maratonac.

Pratio je svog omiljenog čoveka kroz svaki izazov i prelazio kilometar za kilometrom. Samo tokom dva dana trke nije mogao da prati maratonce jer je šibao surovi vetar, pa su ga prevezli do novog kampa gde je sačekao Diona.

I tako je bilo sve do kraja trke kroz pustinju Gobi. Ovaj maleni psić je i dobio ime po ovoj pustinji, a kako se nije odvajao od Diona zajedno su čak i prošli kroz cilj.

Već nakon drugog dana, Dion je znao da će ga usvojiti. Međutim, ulazak pasa iz drugih zemalja u Britaniju veoma je komplikovan, jer zahteva kompletnu medicinsku dijagnostiku, vakcinaciju i karantin za psa u trajanju od četiri meseca dok ne bude spreman da uđe u Englesku. Dion je uspeo da prikupi novac za ovu skupu proceduru i Gobi je trenutno kod njegovog prijatelja u Kini, koji brine o njemu dok se dva maratonca ponovo ne susretnu u Engleskog i za ovog psića ne počne divan život, pun ljubavi.

  • Gobi je pokazao da je moj prijatelj i saputnik, i najmanje što mogu da učinim je da uradim sve da opet budemo zajedno, i da ga volim do kraja života – rekao je Dion medijima.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *