bogota

Heroj: Popeo se uz zgradu da spasi psa (VIDEO)

Ovakve priče vraćaju nam veru u ljude. Jedan mladić iz Bogote u Kolumbiji dobio je poziv od komšije da pas njihove susetke visi sa terase i da bi svakog trenutka mogao da padne s 13. sprata.

 

 

Izvor: The dodo

Iako je i sam mogao da nastrada,Dijego Himenez uspeo je da se iz stana komšije sa 12. sprata uzvere do prelašenog psa i da ga spasi. Kada se popeo do terase na kojoj je bio pas, preskočio je ogradu i psa vratio na sigurno.

Kuca Luna proturila je glavu kroz ogradu i verovatno izgubila ravnotežu pa joj je pola tela visilo s terase, a drugom polovinom se nekako držala za čvrsto tlo. Na sreću, pas je spasen, a komšije i prolaznici gromoglasnim aplauzom pozdravili su ovog plemenitog čoveka.

Oni su kako je Himenez ispričao medijima za svaki slučaj postavili veliki dušek ispred zgrade, jer je ova akcija zaista bila rizična. Dijego je bukvalno visio sa 12. sprata solitera. Međutim, kako je rekao, uopšte nije razmišljao o posledicama već je samo žurio da spasi psa.

Lunina vlasnica nije bila kod kuće, pa je proveo s uplašenim psom sat vremena dok se nije vratila s posla. Bila je u suzama i nije znala kako da zahvali svom humanom komšiji. Inače, i Dijego ima psa, pa kaže da je reagovao instinktivno, baš kao da je njegov pas bio u opasnosti.

Video o herojskom delu ovog hrabrog mladića obišao je svet. Njegova majka, međutim, nije ga pohvalila već je strašno vikala na njega što je tako ugrozio svoj život. Ali, ona je majka i nju razumemo. Svi ostali mu se divimo.

Pogledajte kako je izgledala ova akcija spasavanja:

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *