save-the-bees-2

#Savethebees na mobilnoj aplikaciji Selfikon

Na ovoj aplikaciji odnedavno postoji kategorija stikera po imenu ,,Save the bees“ (spasimo pčele). Na vaše fotografije možete postaviti stikere u obliku pčela, pa je tako jedna od dostupnih opcija da na vaše lice postavite glavu pčele, stavite različite antene i natpise ,,Save the bees“.

 

 

Ovi stikeri dragocena su promotivna pomoć Savezu pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) koja se već godinama bori za zaštitu pčela i podizanju svesti o njihovoj sve većoj ugroženosti.

Pozivamo vas da instalirate Selfikon na vaš smart mobilni telefon i postavite fotografiju sa pčela-stikerima i da u opisu vaše fotografije stavite #Savethebees. Cilj je da bude što više slika sa #Savethebees i da ih potom što više delimo na ostalim društvenim mrežama kako bi ih videlo što više ljudi i tako se priključili ovoj globalnoj akciji.

untitled-2dddd

Možda niste znali ali za jedan od tri zalogaja koje pojedete zaslužne su pčele. Pčele su zaslužne za čak 80 odsto oprašivanja na planeti. Samo jedna kolonija pčela tokom 24 sata može oprašiti 300 miliona cvetova!

Nažalost, pčele su svake godine sve ugroženija vrsta jer masovno umiru usled korišćenja pesticida, suša, uništavanja njihovih staništa, zagađenja vazduha, globalnog zagrevanja i drugih problema modernog doba. U najvećem broju slučajeva njihov ubica je – čovek.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *