justice

Zlostavljana kuca dobila plišanu igračku sa svojim likom

Kuca Džastis (Pravda) pre godinu dana pronađena je na jednom polju u Ontariju, kako leži bespomoćna jer su mu izolir trakom bile zalepljene noge i njuška. Bila mu je potpuno zaustavljena cirkulacija i trpeo je velike bolove.

 

 

Njegov vlasnik, koji ga je obmotao trakom i ostavio da umre, uhapšen je i trenutno služi dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja životinje. Da dobri ljudi nisu pronašli Džastisa, sigurno bi uginuo, ali srećom, nakon nekoliko meseci terapije ovaj psić se potpuno oporavio. Dobro, ne baš potpuno, jer mu je na njuškici ostao ožiljak od trake, ali srećom – ništa više od toga.

Zaposleni u prihvatilištu za napuštene i zlostavljane životinje koji su ga pronašli, i koji su o njemu brinuli dok ga nije udomila divna porodica s nekoliko dece, rešili su da mu pred novogodišnje i božićne praznike prirede iznenađenje.

Kako je u njihovom azilu ovaj pas bio simbol borbe protiv zlostavljanja i zanemarivanja životinja, napravili su plišane igračke identične Džastisu – iste boje, veličine ali i sa ožiljkom na njušci. Jer na njemu je sve prelepo, čak i neobični ožiljak.

Igračke se prodaju po ceni od 30 dolara, a sav prikupljeni novac biće doniran napuštenim i zlostavljanim psima. Plišana kuca može se kupiti putem interneta, a sve informacije pogledajte ovde.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *