nera

Kuca iz Rumunije pronađena u Beogradu

Ženka rase belgijski malinoa po imenu Nera pronađena je pre nekoliko dana kako tumara naseljem Braće Jerković. Veterinar je ustanovio da kuca ima rumunski čip, a kako je završila u Beogradu, još uvek je misterija.

 

 

Redakcija magazina Pas kontaktirala je Jelenu Stevanović koja je uz pomoć nekoliko prijatelja započela potragu za vlasnikom kako bi Neru vratila kući.

  • Kada smo je pronašli, odmah smo je odveli na čitanje čipa u Vet planet kod veterinara Andrije Dakovica i ispostavilo se da pas ima rumunski čip. Objavila sam apel za pomoć na fejsbuku kako bih uspela da dođem do vlasnika. Nekako smo uspeli da pronađemo njegov broj telefona. Rekao nam je da pas pripada njegovoj ćerki, ali je čipovan na njegovo ime i nije mogao da veruje da je pas u Srbiji. Veruju da je ukradena pre otprilike četiri meseca – rekla nam je Jelena.

Prema njenim rečima, najverovatnije je neko brinuo o psu, jer nije delovala zapušteno, ali je moguće da je taj neko pustio na ulicu ili je pas od njega pobegao.

  • Kako bismo bili sigurni da je pas zaista od vlasnika kog smo kontaktirali, vlasnik nam je poslao slike pasoša koji je čuvao sve vreme kako bismo se uverili da se čip poklapa s podacima koje je očitao veterinar. Ona je trenutno kod mog druga u stanu, na sigurnom. Odveli smo je kod veterinara jer je bolešljiva, ima upalu bešike i uvećan bubreg, kao i parazite, ali prima terapiju i oporaviće se uskoro. Još uvek se dogovaramo sa vlasnikom oko njenog preuzimanja. Kako je iz Rumunije završila u Beogradu niko ne zna, ali evidentno je da je ukradena. A kako je bez pasoša prevezena preko granice to verovatno nećemo ni saznati – kaže naša sagovornica.

Vlasnik je, kako bi bili sigurni da je zaista reč o njegovom psu, poslao njene fotografije i slike pasoša. Nera inače ima jedno specifično uho – upadljivo je drugačije od drugog, pa je bilo lako potvrditi da je zaista reč o nestalom psu.

Ova ženka imala je sreće da je pronađu dobri ljudi – Jelena, Kaća, Ivana, Vladan, Dragana, Gordana, Jelena i Nemanja koji brinu o njoj i rade sve u njenom najboljem interesu.

  • Još uvek nismo do kraja dogovorili kako će sve ići oko predaje psa vlasniku, ali to je zato što želimo da Nera najpre bude potpuno zdrava i da sve protekne u najboljem redu. U stalnoj smo komunikaciji sa vlasnikom i verujemo da će se Nera u najkraćem roku vratiti svojoj kući.

Naša redakcija pomno prati ovu priču koja će uskoro imati srećan kraj i nadamo se da ćemo uskoro objaviti lepe vesti i fotografije kada po Neru dođe vlasnik i povede je kući.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *