mesanci

Beograd: Održana revija za pse bez pedigrea

Nemaju samo rasne kuce mogućnost da se takmiče, šepure, pokažu svoje lepe manire i akrobatske veštine, već to mogu i mešanci. Jedna takva smotra održana je nedavno u organizaciji Slobodana Pešića, vlasnika Zoo butika Sremčica.

 

 

Na reviji je bilo oko 70 kuca mešanaca, veoma simpatičnih i veselih, a društvo im je pravila i jedna kornjača – ljubimac malenog Alekse, čisto da „začini“ ovo veselo druženje.

Kuce se nisu samo lepo družile, već su se i nadmetale u nekoliko kategorija – najlepši mešanac, mis/mister šarma, najfotogeničniji pas i mis/mister uobraženosti. Pobednicima su uručene diplome i vredne nagrade u hrani i opremi za ljubimce.

Pre izbora, kuce su imale tretman lepote pa su dobili nove frizure, fensi garderobu, kao i nove povoce i ogrlice.

Pobednici ove vesele smotre bili su:

  1. mesto u izboru za najlepšeg mešanca osvojio je mali mešanac labradora Don koji je prošetao u društvu svoje cimerke kornjače. Inače, dečak Aleksa na ovu reviju došao je u pratnji cele porodice – mame, tate, bake i deke, koji su zdušno navijali i na kraju završili na pobedničkom postolju.
  2. mesto osvojila je pudla Cvrčak vlasnice Milice

Za mistera šarma proglašen je pas Čeda vlasnice Snežane, dok je titulu mistera uobraženosti poneo pas Bruno, vlasnika Janka. Pekinezerka Lara ponela je tutulu Mis fotogeničnosti.

I redakcija magazina Pas čestita pobednicima, a organizatorima svaka čast za sjajnu ideju. Nadamo se da će u Srbiji biti sve više takmičenja i revija mešanaca koji su mnogima omiljeni psi, a neretko ih i priroda „udesi“ tako da budu lepši i od najlepših rasnih pasa.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *