dog-eating-dinner

Sezona slava: Neka i vaš pas uživa u đakonijama

Naravno, to ne znači da bi mu trebalo davati baš sve to se nađe na stolu, i svakako ne u većim količinama, ali red je da i vaš pas okusi čari slava i praznika.

 

 

Nije zgoreg naglasiti i da svom psu nikako ne dajete namirnice na koje je inače osteljiv ili alergičan, kao i da mu ne dajete velike količine hrane koju inače ne jede, jer može imati problema sa stomakom.

Ako na vašoj trpezi imate sledeće namirnice, slobodno komad-dva dajte vašem psu:

  1. Ćuretina – iako je češće na stolu imaju Amerikanci nego mi, naročito na Dan zahvalnosti, ako ste ljubitelji ćuretine, slobodno neko parčence dajte i vašem mezimcu. Ćureće meso bogato je proteinima, a vodite računa da ono koje dajete psu bude bez kožice i masnoće, i odstranite naravno sve koščice iz mesa.
  2. Krompir – znamo da je slatki krompir (batat) uvek poželjan u ishrani psa, ali s vremena na vreme možete mu dati i „običan“. Najbolja verzija je pire krompir, ali bez margarina i jakih začina.
  3. Grašak – ako vaš pas voli povrće, grašak je odlična i zdrava poslastica. Naravno, neka bude obaren i bez začina.
  4. Jabuke – nikako svakog dana i nikako cela jabuka, ali nekoliko komadića ovog ukusnog voća s vremena na vreme vašem psu pružiće neophodne količine antioksidanata, flavonoida i vlakana.
  5. Bundeva – „super-hrana“ za pse! Sveže barena ili komadi iz konzerve biće odličan zalogaj za ljubimca. Bundeva u normalu dovodi digestivni i urinarni trakt kod pasa, sita je namirnica pa ćete tako čuvati i liniju svog ljubimca, jer će se brzo zasititi, a dobiće sve hranljive sastojke.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *