Bahami: Rakun i psi postali najbolji drugari (FOTO)

U dvorište jedne porodice na Bahamima pre nekoliko meseci s drveta je pao maleni rakun, star tek nekoliko dana. Kada se njegova mama nije pojavila, domaćini su rešili da se brinu o njemu.

 

 

Izvor: The Dodo

Iako je držanje rakuna kao kućnih ljubimaca strogo zabranjeno, ova humana porodica rešila je da ga prihvati, uz opasnost da mogu snositi zakonske posledice ako budu otkriveni. Maleni rakun je prilikom pada slomio obe zadnje noge pa su ga redovno vodili kod veterinara dok se nije oporavio, hranili ga na flašicu, spavao je s njima sve dok nije porastao i bio potpuno zdrav.

U domu ove tročlane porodice (muž, žena i ćerka) žive i dva psa i rakun je prosto očaran svojom psećom braćom. Neprekidno ih ljubi, igra se s njima, zajedno spavaju, jedu…

Rakuni su divlje životinje koje se prema rečima stručnjaka ne mogu pripitomiti, jer su ćudljivi, znaju biti agresivni pa često napadaju i grizu ljude što može biti veoma opasno. Takođe, oni su radoznali, lovci su, neprekidno su na oprezu i u potrazi za hranom ili zabavom. Međutim, iako hiperaktivan, ovaj rakun izgleda se navikao na život u ovoj porodici, pa ne samo da uživa u maženju i izležavanju na kauču, već se rado igra na bazenu. Mnogi će reći – nije teško navići se na ovakav lep život i to još na Bahamima.

Pogledajte preslatku galeriju fotografija ovih neobičnih drugara koje je spojila sudbina, a njihove avanture možete pratiti i putem instagram profila njihovih vlasnika klikom ovde.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *