old-dog

Zašto bi trebalo udomiti starijeg psa? (VIDEO)

Kada žele ljubimca, većini je u glavi slika preslatkog, pomalo trapavog i neodoljivog šteneta koji će uz nas naučiti svoje prve trikove, komande, veštinu socijalizacije. Međutim, često ne znaju da se pravi dragulji kriju upravo među starijim psima.

 

 

Oni su već savladali najvažnije – znaju gde se obavlja nužda, neće nas noću buditi tražeći naš dodir i tolinu, i uglavnom su već socijalizovani s ljudima i drugim psima. Naravno da ćete im, baš kao i štencima, biti centar sveta, ali evo koje životne radosti ih krase i zbog čega bi baš stariji pas trebalo da bude vaš novi ljubimac:

  • Najbolji su drugari za popodnevnu dremku – čim vas ugledaju kako ste se sklupčali na kauču, poželeće odmah da se ušunjaju do vas. To više vole nego da jure za lopticom 🙂
  • Često, ipak, znaju da se ponašaju baš kao pravi štenci – da besomučno trče za frizbijem ili loptom, zasmeju nas do suza valjanjem u snegu ili igrom sa drugim psima.
  • Oni su već videli mnogo od života i kao niko znaju da cene našu ljubav i pažnju. Oni znaju da smo ih spasili i pružili im dom i zbog toga vole bezuslovno.
  • Stariji pas do neba će se radovati i ceniti svaki naš mali znak pažnje – svako maženje, svaki poljubac, svaku poslasticu ili novu igračku.

 

Pogledajte kako to zapravo izgleda:

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *