cowhero2

Po slobodu u okean: Krava pobegla sa broda

Sve je više dirljivih priča u kojima su glavni akteri krave koje nas iznenađuju svojim hrabrim potezima i požrtvovanošću. Baš takva je i ova – saga o kravi koja je zaplivala okeanom kako bi bila slobodna.

 

Izvor: BBC, Blic.rs

Foto: Modern farmer

Ova neustrašiva životinja pobegla je sa jednog australijskog stočnog broda, uskočila u okean i plivala do kopna, a pronađena je nakon 24 sata. Nakon intenzivne potrage, rendžeri su uspeli da je pronađu, živu i zdravu, u blizini Perta.

Nekoliko svedoka potvrdilo je rendžerima da je videlo kravu kako šeta obalom uživajući u zalasku sunca. Sve što je želela bilo je upravo to – da slobodna i bez stega mirno šeta i uživa u životu.

– Korististili smo čamac kako bismo je usmerili ka najbližoj plaži gde bi bila na sigurnom – rekao je Džoš Gejmon Karson, član spasilačke ekipe, za Bi-Bi-Si nakon što mu je javljeno da je krava primećena u vodi.

Krava je uhvaćena nakon velikih napora udruženih službi, čak su i vozovi zaustavljeni, a u akciji su učestvovali vlasnici firme za izvoz goveda, veterinari i rendžeri. Nadamo se da će ih ova priča ganuti i da će ova hrabra krava novi i slobodni život pronaći na nekom prostranom pašnjaku u Australiji.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *