walnut

Engleska: Poslednja šetnja psa na samrti (FOTO, VIDEO)

Volnat je bio teško bolestan pas, na samrti, a kako bi mu priredio poslednju šetnju za pamćenje, njegov vlasnik je pozvao druge vlasnike pasa da im se pridruže u dirljivoj šetnji njegovom omiljenom plažom.

 

Foto: Telegraph.co.uk

Mark Vuds iz Njukveja na severu Engleske, preko društvene mreže fejsbuk pre nekoliko dana javno je objavio poziv svim vlasnicima pasa da mu se pridruže u ovoj humanoj akciji, i svi su se, bez premišljanja odazvali. Šetnji je prisustvovalo nekoliko stotina vlasnika i njihovih pasa.

  • Nažalost, moram da vodim Volnata na eutanaziju, pa želim da mu priredim poslednju šetnju na njegovom omiljenom mestu – napisao je Mark. – Svuda me je pratio i uvek smo svuda išli zajedno. Ovo je njegova omijena plaža i želeo sam da ga njome prošetam poslednji put pre nego ga veterinar uspava i olakša mu muke, jer je veoma bolestan. Kada šetaš sam to ume da bude dosadno, a i u ovako teškom trenutku želeo sam podršku i nekoga s kim mogu da popričam. Ganut sam koliko se ljudi odazvalo mom pozivu. Hvala vam!

Volnat već 18 godina živi sa svojim vlasnikom, što znači da je doživeo duboku starost i život proveo u toplom domu, punom ljubavi. Kako je već nekoliko meseci isuviše slab da bi mogao da hoda, Vuds ga je umotao u ćebe i nosio plažom. Videlo se da je Volnat presrećan, a u jednom trenutku, njegov vlasnik ga je spustio blizu vode tako da mu šape dotaknu talase, jer je voda oduvek bila njegova omiljena zanimacija.

Na rastanku, svi okupljeni Volnata su pozdravili gromoglasnim aplauzom koji je slamao srca. Nekoliko sati kasnije, ovaj divan pas uginuo je u Markovim rukama.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *