putovanja

15 rasa pasa idealnih za putovanja

Mnogi vlasnici pasa muku muče kada treba da otputuju, jer ne znaju kome će poveriti svog psa na čuvanje. Uglavnom, ovaj problem imaju vlasnici većih pasa.

 

 

Evo šta su pokazala iskustva onih osoba koje su za ljubimce izabrali manje pasmine i koji na putovanja uvek idu sa svojim ljubimcima. Međutim, i dva veća psa ušunjala su se na listu kao idealni saputnici u automobilu.

Ovaj tekst može vam pomoći i ako tek razmišljate o rasi vašeg budućeg ljubimca.

Ako volite da putujete, evo koje rase su vaši idealni saputnici:

Čivava – Iako u malom telu, ovaj pas zapravo misli da je mnogo veći nego što jeste. Neka vas ne zavara njegova veličina – čivava je pravi pas. Snažnog karaktera, aktivan, s jakom ličnošću. Zbog njegovih minijaturnih dimenzija moći ćete svuda da ga vodite i nećete imati problem prilikom merenja njegove dužine, visine i kilaže za transporter – jer komotno staje baš u svaki.

Pomeranac – Uvek će biti uz vas u avionu, jer staje u transporter i moći ćete svuda da ga vodite.

Jazavičar – Ova pasmina ne odvaja se od svog vlasnika, a dobra vest je što ćete moći da ga vodite na putovanja. Jedino što mnogi jazavičari znaju da budu lajavi u avionu.

Kavalier king čarls španijel – Zvuči kraljevski, a baš im je takva i ličnost. Oni su mirni, puni ljubavi, privrženi. Baš zato su i idealni pratioci na putovanjima.

Pudla – Bilo koje veličine, lako će podneti putovanje u svim prevoznim sredstvima. Jasno, one manje biće sa vama u avionu jer će stati u transporter.

Jorkširski terijer – Umeju da budu lajavi i da neprekidno traže pažnju i nešto čime bi se zanimali, ali generalno su sjajni saputnici. Pošto su minijaturni svuda ih možete voditi sa sobom.

Patuljasti šnaucer – Želi da je svuda sa vama, pa ga uvek možete povesti na putovanje. Međutim, nisu baš oduševljeni letenjem i trenaporterom, pa će vas u putovanju malko namučiti.

Bišon – Veseli i radosni, obožavaće da s vama obilaze nova mesta. Zbog veličine, staće u svaki transporter i biti uz vas ispod sedišta.

Maltezer – Neustrašivi, a istovremeno nežni i puni ljubavi. Većina vlasnika maltezera reći će vam da svuda idu sa svojim ljubimcem.

Boston terijer i francuski buldog – Nisu idealni kandidati za putovanje avionom, jer zbog problema sa disanjem ne podnose najbolje ovaj vid putovanja. Međutim, u bilo kom prevoznom drumskom sredstvu – biće idealni saputnici.

Bigl – Obožavaju nova mesta i prirodu jer će zbog njihovog super-njuha uživati u novim mirisima. Naravno, važno je da je vaš bigl lepo vaspitan i dresiran, inače će u kontaktu s novim mirisima i mestima – znati da vam se otrgne s povoca 🙂

Ši cu – Uvek će biti uz vas i želeće da ih svuda vodite sa sobom. Iako im ime u bukvalnom prevodu znači mali lav, pa su često lajavi i glasni, oni su zapravo mila stvorenja, mirni i puni ljubavi. Vodite ih gde god poželite!

Havanezer (havanski bišon) – Mede u psećem svetu, havanezeri su divni ljubimci, ali i idealni pratioci na putovanjima.

Labrador retriver – Ovi psi brzo uče i jednostavno ćete ih naučiti da uživaju u vožnji kolima. Oni su svakako najsrećniji kada su uz vas, i uživaće u avanturama i putovanjima.

Zlatni retriver – Oni su uvek srećni i ushićeni. Zato će uživati i u vožnji kolima i u svakom trenutku provedenom sa svojim vlasnicima. Možete ih voditi gde god poželite.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *