net-geo-wild

Tuča: Pingvin napao ženinog ljubavnika (VIDEO)

Poznato je da su mnogi mužjaci pingvina monogamni i da se uvek vraćaju istoj ženci. Međutim, među damama pingvinima to često nije slučaj. Baš zbog jedne fatalne ženke dva mužjaka žestoko su se potukla.

 

Izvor: National Geographic

Foto: Nat Geo Wild

U snimku National Geographic-a koji je za samo tri dana postao jedan od najgledanijih na internetu, vidimo kako se mužjak vratio iz lova i svoju ženku ugledao u zagrljaju drugog pingvina. To ga je žestoko razbesnelo pa se zaleteo ka njemu i počeo da mu zadaje opasno jake udarce.

Kako možemo videti, narator objašnjava da pingvini, pošto ne lete, u krilima imaju jake kosti pa je udarce krila uporedio s bejzbol palicom. Kada su se umorili, pingvini su počeli da ispuštaju ljubavne zvukove kako bi ženka odlučila koji je od njih dvojice pravi, i na iznenađenje svih, ženka je izabrala – ljubavnika.

Međutim, prevareni muž odbio je da izgubi borbu i majku svoje dece pa je i drugi put, još silovitije udario na suparnika. Međutim, ubrzo je poražen i bio je prinuđen da odustane kako ne bi zadobio još ozbiljnije povrede i tako postao laka meta za predatore. Svoju ženku pozvao je još jedan poslednji put, ali ona je već izabrala.

Pingvin je otišao s bojnog polja, povređen i ponižen, ali kako kolonija pingvina broji i do 250.000 jedinki, sigurno će naći ženu koja će ga voleti i koja ga neće izdati.

Pogledajte kako je izgledao ovaj okršaj (snimak nije nimalo prijatan, pa dvaput razmislite pre nego ga pogledate)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *