pjimage-2

Zanimljive činjenice o poznatim psima

Prvo živo biće koje je putovalo u svemir bila je mešanka Lajka koja je poslata u orbitu 1957. u ruskom Sputnjiku. Lajkinu ćerku Pušinku na poklon je od Sovjeta dobio američki predsednik Džon F. Kenedi, i ona je izrodila potomstvo s Kenedijevim terijerom Čarlijem. Lajka je, nažalost, umrla bolnom smrću nekoliko sati posle lansiranja.

 

 

Nemački ovčar, vodič za slepe po imenu Orijent, vodio je slepog šetača čitavom Apalačkom stazom, jednom od najdužih pešačkih tura u svetu od preko 3.300 km.

Da li ste znali da je Rin Tin Tin, čuveni pas glumac potpisao ugovore za 22 filma koristeći otisak šape?

Tota, čuvenog psa iz filma „Čarobnjak iz Oza” glumila je ženka terijera po imenu Teri. Plata joj je bila 125 dolara nedeljno, što je više nego što su zarađivali neki od ljudskih glumaca.

Baset koji je bio zaštitni znak poznatog američkog brenda obuće Hush Puppies zvao se Bigls. Njegov unuk, Mister Džefris, proslavio se kao pas s najdužim ušima na svetu. Imale su gotovo trideset centimetara i on se redovno saplitao o njih.

Iako je Lesi ženka, na filmu su je uvek glumili muški psi. Ime prve Lesi bilo je Pol.

Originalno ime Plutona iz Diznijevih crtaća i stripova bilo je Rover. Promenjeno je 1931. godine u crtaću „Lov na miša”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *