cute-dogs-sleep-together-best-friends-harlow-sage-indiana-reese-2

Imate dva ili tri psa? Vi ste srećnici

Prema rečima vlasnika koji u svom domu imaju nekoliko pasa, ali i prema proceni stručnjaka za ponašanje pasa, ova situacija je zapravo sjajna. Ne samo da ćete dobiti tu najslađu pseću ljubav puta dva ili puta tri, već će i vaši psi biti srećni, smireni i disciplinovani.

 

Naravno, potpuno je jasno da je veliki izazov imati nekoliko pasa, naročito ako živite u stanu. Potrebno je puno prostora, psi imaju različite navike i karaktere, troškovi za kupovinu hrane i veterinarsku negu su veći, još ako tome pridodamo i šišanje, kupanje… Sve je jasno.

Međutim, sve to na stranu, imati dva ili više psa može biti neverovatna radost. Najpre, kada odete na posao vaši psi će se družiti, neće biti usamljeni, igraće se, spavaće zajedno. Dresura nekoliko pasa može biti izazov, ali može se desiti i da psi brže nauče komande gledajući jedni druge.

Isto je i sa šetnjom. Svaki pas ima različita interesovanja i navike, ali uzmite situaciju kada na povocu šetate tri psa. Jedan će zastati da pronjuška, druga dvojica će želeti napred. U ovakvim situacijama psi se uče strpljenju, kako da svako dobije ono što želi, smireno i dsiciplinovano.

Takođe, psi će biti potpuno socijalizovani i neće imati problema pri susretu s drugim psima, biće znatno samopouzdaniji i smireniji. Naravno, mnogo zavisi od vlasnika i njegovog strpljenja i doslednosti, mada smo sigurni da svako ko u svom domu ima više od dva psa ima velikog znanja i iskustva u držanju pasa.

Kada je reč o emocijama, ima li šta lepše nego videti veliku „pseću gomilu“, kada se psi ušuškaju zajedno, ili kada vam okupiraju krevet želeći da svi zajedno provedete noć. A tek kada vam se po ulasku u stan obraduju dva ili tri repića i njuške? Neprocenjivo!

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *