pjimage

Doktor oživeo napuštenu mačku pa je usvojio

Ispred jedne od najvećih istanbulskih bolnica pre nekoliko dana odvijala se prava drama. Čovek koji je izlazio kroz kružna vrata nije primetio macu koja je pokušala da se ušunja u bolnicu, i vrata su se zaglavila, ostavljajući tako mačku priklještenu i u bolovima.

 

Foto: FB/Halil Akyürek

Svi prolaznici ali i lekarsko osoblje odmah su se dali u akciju spasavanja, i na sreću, uspeli da iz „kandži“ pokretnih vrata izvuku macu lutalicu. Međutim, od šoka, bolova i povreda, maca je prestala da diše.

Lekar heroj Halil Akjurej, doktor u hitnoj službi, odmah je počeo sa oživljavanjem mace masirajući joj srce. Na sreću, mačka je počela da diše, a lekari su odmah kontaktirali veterinare kako bi saznali koje lekove mogu da joj daju.

Kada se bela maca oporavila, doktor koji je spasio nije mogao da je pusti na ulicu već ju je odveo u svoj dom. Ona je sada njegova i mezimica cele njegove porodice, i Akjurek je medijima rekao da je njihov susret bio sudbinski.

Maca je tako bila na ivici smrti, ali je zapravo dobila novi život, van ulica bučnog i užurbanog Istanbula, u toplom domu punom ljubavi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *