pjimage-3

Bliski istok: Američki vojnici spasavaju pse

U ratom razorenim područjima, osim ljudi, građevina i infrastrukture, masovno stradaju i životinje. Najčešće, nakon žestokih udara i sukoba, u razrušenim gradovima psi postaju lutalice kojima je svaki minut na otvorenom neizvestan. Ili će ih ubiti, ili će uginuti od gladi.

 

Foto: Dodo.com

Međutim, pojedini američki vojnici na Bliskom istoku spašavaju napuštene pse, pružaju im utočište u svojim vojnim bazama i udomljavaju ih. Odnosno, kada uspeju da i sami napuste ratna područja, ili kada završe službu, mnogi sa sobom žele da povedu i svoje nove četvoronožne najbolje prijatelje.

Tako je nedavno sprovedena i tajna misija koja je bila po život opasna akcija, ali koju je jedan vojnik sproveo bez razmišljanja. Uprkos opasnosti, pošao je u potragu za prelepim belim napuštenim psom i uspeo da ga spasi pre nego ga bombe i rafali ubiju.

Kuca je dobila ime Duh (Ghost), jer je bila jedina preživela. Vojnik je medijima rekao da smišlja način kako da je odvede u Ameriku, i jedini mogući put vodi preko Londona. Za nekoliko dana, svog psa će poslati u SAD svojoj supruzi, i oni će ga zajedno čekati da se vrati sa terena.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *