Dirljivo prijateljstvo: Ždrebe i njegov plišani meda (FOTO)

Nekada prva prijateljstva, bilo s plišanom igračkom ili izmišljenim drugarom, ostanu urezana u pamćenju zauvek. Ne samo u sećanju mališana, već, verovali ili ne – i jednog ždrebeta.

 

Maleni poni po imenu Briz (Breeze – srpski: povetarac) spasen je u jednom selu u Engleskoj 2013. godine, svega nekoliko sati po rođenju. U životinjskom svetu nije retkost da majke po rođenju odbace svoje mladunce, najčešće one najmanje i najslabije. Upravo to se dogodilo i ovom konjiću.

Na sreću, zaposleni u jednom prihvatilištu za konje odmah su ga „uzeli pod svoje“, hranili, pazili i mazili. Kako bi mu bilo toplo i kako bi imao privid majčine topline, u štalu u kojoj je boravio uneli su ogromnog plišanog medu koji mu je narednih meseci bio „surogat majka“.

Njihove slike obišle su svet, ali sada je Briz ponovo u centru pažnje. Ne samo zato što je izrastao u prelepog, zdravog i gracioznog konja, već i zato što se tri godine kasnije ponovo susreo sa svojim omiljenim plišanim medom.

Na fotografijama možemo videti da je sve kao da se nikada nisu razdvojili, samo je sada konj mnogo veći. Briz ga je njuškao i lizao, i uživa da sa medom odmara na senu. Zato su radnici u ovom prihvatilištu rešili da meda ostane sa njim, a Briz je svakako tokom vremena sklopio divna prijateljstva sa ostalim konjima. Najverovatnije se, baš zahvaljujući medi, navikao na društvo i socijalizovao još od najranijih dana.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *