Bo i Sani Obama su omiljeni stanovnici Bele kuće (FOTO)

Dva portugalska vodena psa, ljubimci Baraka Obame i njegove porodice, među Amerikancima su omiljeni stanovnici Bele kuće. Oduvek su predsednički ljubimci bili miljenici nacije, a ovaj dvojac ruši sve rekorde.

 

Čak je i oficijelni fotograf Bele kuće – Pit Souza njihov obožavalac i uživa da ih fotografiše. Tako na njegovom instagram nalogu svako malo možemo videti prelepe portrete ovih preslatkih i razigranih pasa koji vole da se nađu ispred objektiva. Naročito Bo koji je čak ukrasio i naslovnicu popularnog časopisa New Yorker. Sani je u Belu kuću stigla nešto kasnije, ali jednako je omiljena, pažena i mažena.

Bo i Sani (Sunny) ni ne znaju da su planetarno popularni, ali njihove fotografije nailaze na oduševljenje na društvenim mrežama i internet portalima. Zato i sa vama delimo nekoliko njihovih fotografija. Uskoro će, kada bude izabran novi predsednik, napustiti velelepno zdanje Bele kuće sa svojom porodicom, ali verujemo da će dugo biti upamćeni kao miljenici nacije.

Prelepu fotografiju ovog psećeg dvojca, uslikanu pre nekoliko dana tokom pripreme za dolazak italijanskog premijera u Vašington, možete pogledati ovde.

Radi se o veoma retkoj pasmini koja je stolećima pratila portugalske ribare na brodićima. Životni vek mu je između 12 i 15 godina i ova rasa veoma je otporna na bolesti.Osim što odlično plivaju, portugalski vodeni psi sposobni su da uhvate ribu koja je pobegla iz mreže i izvući je iz vode.

Spadaju u veoma inteligentne i hrabre pse, brzo uče i uopšte nisu skloni agresivnosti i nervozi, kako prema ljudima, tako i prema drugim životinjama. Veoma retko laju i odličan su izbor za osobe alergične na životinjsku dlaku, jer se gotovo uopšte ne linjaju i nemaju miris. Uredni su psi. Veoma su aktivni pa su odličan izbor za aktivne porodice sa decom.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *