pjimage

Južna Koreja: Novi život haskija spasenih sa pseće farme mesa (VIDEO)

Možda niste znali ali u ovoj državi se svake godine ubije čak dva miliona pasa, jer gotovo petina stanovnika i dalje jede pseće meso. Ova dva prelepa haskija imala su sreće da budu spasena, a dobra vest je da se pod pritiskom javnosti sve više ovakvih farmi zatvara i psi puštaju na slobodu.

 

Mladi Koreanci odbijaju da jedu tradicionalne specijalitete od psećeg mesa, pa to daje nadu da će se farme mesa, u kojima se godišnje ubije ogroman broj pasa, uskoro zatvoriti u celoj zemlji. Nedavno su u akciji spasavanja dva prelepa haskija izbegla surovu smrt i dobili šansu da ih udome ljudi koji će ih voleti i brinuti o njima.

U videu koji je podelila jedna organizacija za zaštitu životinja možemo videti radost ovih pasa – Sedrika i Mendi, kada su prvi put dotakli travu, osetili ljudski dodir i dobili igračke. Nisu imali pristup čak ni svežoj vodi, pa ih možemo videti kako neprekidno obilaze posudu sa vodom i uživaju u dragocenoj tečnosti. Ceo život su proveli u prljavim kavezima na farmi, čekajući sigurnu smrt.

Na sreću, danas su oni slobodni i srećni, zdravi psi koji će nečiji dom ispuniti ljubavlju i srećnim lavežom.

Organizacije za zaštitu životinja nedavno su objavile da će i poslednje farme uskoro biti zatvorene, a svakodnevno se spasavaju i udomljavaju stotine pasa koji su bili zatočeni u kavezima širom zemlje.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *