To je ljubav: Nevolja spojila lava i lavicu (FOTO)

Iza svakog snažnog lava stoji verna i privržena lavica! Tako je i u ovoj dirljivoj i potresnoj priči o lavu Kanu i lavici Šejli.

 

Pre nekoliko meseci spaseni su iz jednog rezervata čiji vlasnik ih je zapravo koristio kao zabavljače – vodao ih na iscrpljujuća i za divlje životinje nehumana snimanja, promocije, pa čak  na korporativne zabave, dečje rođendane i venčanja! Kan i Šejla nisu se poznavali, jer su živeli u odvojenim boksovima, ali ono što im je bilo zajedničko, jeste da kada su odrasli i više nisu mogli da svom gazdi zarađuju novac na zabavama, on je prestao da brine o njima i potpuno ih je zapustio. Toliko, da su pronađeni na ivici smrti.

Ovaj čovek je, inače, malene laviće takođe godinama eksploatisao, a svi su nažalost u starijem dobu delili sudbinu Kana i Šejle. Na sreću, ovom zlostavljanju životinja došao je kraj nakon prijave humanih ljudi koji su slučaj prijavili američkom ministarstvu poljoprivrede.

Tada su lav i lavica spaseni i odvedeni u prirodni rezervat u Teksasu gde je počela borba za njihov život. Veterinari su ih lečili i brinuli o njima, sve dok nisu potpuno ozdravili. Šejla je bila veoma bolesna i kako nije imala snage ni da stoji ni da jede, zaposleni u ovom rezervatu su je hranili i komadiće mesa bukvalno stavljali u njena usta. Nakon nekoliko meseci, ova lavica željna života potpuno se oporavila, a kada je prvi put ugledala Kana– bila je to ljubav na prvi pogled.

Najpre su ih zaposleni nadgledali i pažljivo procenjivali da li se među njima zaista rodila ljubav, a kada su bili sigurni da se dva afrička lava bezgranično vole i da među njima nema ni trunke netrpeljivosti i agresije, smestili su ih u isti prostor i od tada njihovoj sreći nema kraja.

Uživajte u predivnim fotografijama ovog bračnog para. Ljubav zaista pobeđuje sve!

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *