640x364

Dirljiv susret psića i vatrogasca koji ga je spasio (VIDEO)

Malenog pit bula sa teškim oboljenjem kože pronašao je pre nekoliko dana u Sakramentu vatrogasac Majk Tavli. Psić je bio vezan lancem za banderu pokraj puta, ostavljen na kiši, promrzao i uplašen.

 

Još uvek se ne zna ko je odgovoran za ovakvo surovo ponašanje i nebrigu prema psu, ali srećom, humani vatrogasac ga je pronašao i najpre odveo u stanicu da ga osuši u ugreje, a potom i u prihvatilište za životinje gde su ga zbrinuli i omogućili mu veterinarsku negu.

Njegova dobrota, međutim, tu se nije završila, već je i sledećeg dana došao u posetu Čankiju – kako su ga nazvali u prihvatilištu, kako bi psić znao da nije sam na svetu. Maleni pas bio je i dalje preplašen i tresao se zbog traume koju je preživeo.

Njihov susret razgalio je ljude širom sveta, jer su zaposleni u prihvatilištu snimili video i objavili ga na fejsbuku. Maleni pas bio je presrećan kada je video Majka i radosno je mahao repićem i neprekidno ga ljubio u znak zahvalnosti što ga je spasio.

Vatrogasac je bio toliko dirnut i toliko se vezao za Čankija, da je odlučio da ga prihvati i da brine o njemu dok se potpuno ne oporavi, i da ga ukoliko mu ne nađu dom pun ljubavi – sam usvoji i zadrži.

Eto koliko radosti može da donese jedan humani čin i koliko života mogu da spasu dobri ljudi velikog srca. Bravo za Majka!

Dirljiv video možete pogledati ovde
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *