lv-1799-223-tn

Prava ljubav: Bolestan pas oženio najbolju drugaricu

Trinaestogodišnji labrador Velington oboleo je od raka i ostalo mu je svega nekoliko meseci života. Kako se i dalje ne dovaja od svoje najbolje drugarice, labradorke Else, njihovi vlasnici rešili su da ih venčaju na dirljivoj ceremoniji na jednoj plaži u Engleskoj.

 

Kada mu je dijagnostikovan kancer, Velingtonovi vlasnici bili su skrhani, jer su svesni da mu je ostalo svega nekoliko meseci života. Ipak, rešili su da mu svaki trenutak učine nezaboravnim i da svaki dan posvete njegovim omiljenim aktivnostima.

  • Napravili smo bucket listu, baš kao što to čine i ljudi – rekla je za portal Dodo njegova vlasnica Ejmi. – Prva stavka na listi je venčanje sa ljubavlju njegovog života – labradorkom Elsom u koju se zaljubio na prvi pogled, na terapiji za pse obolele od artritisa. Omiljena aktivnost im je plivanje, jer oboje obožavaju vodu.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), default quality

Zato je, kaže Ejmi, logčan izbor za ceremoniju venčanja bila plaža, jer u njoj oboje toliko uživaju. Velington je nosio smoking, Elsa veo, a među zvanicama našao se veliki broj pasa i njihovih vlasnika. Neki od njih posebno su se doterali za ovu priliku, pa je bilo i pasa sa leptir mašnama.

  • Možda će sve ovo nekome delovati ludo,  ali Velington je moj prvi pas, već 13 godina je moj nerazdvojni saputnik i moj najbolji prijatelj – rekla je Ejmi medijima. – Želela sam da  mu poslednje dane učinim što lepšim i da ne tugujemo, već da svaki dan bude radost jer smo i dalje zajedno. Sledi mu hemioterapija i nadamo se da će mu bar malo produžiti život. Njegova mlada obilaziće ga svakog dana.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *