meatballs

Napravite psu ukusne mesne ćufte sa začinima i povrćem

Vodeći svetski kuvar za pse Barbara Lajno podelila je sa svetom svoje ukusne, homemade recepte, kako bi vlasnici svojim ljubimcima (a i sebi, što da ne) priuštili ukusne, domaće i zdrave obroke. Naraočito one s mesom.

 

Možda će neki zameriti što gospođa Barbara uvek daje predloge koji zahtevaju velike količine namirnica, ali ona smatra da nema velike razlike u količini novca ako svakog dana kupujemo pomalo, ili veću količinu odjedanput. Prednost ovakvog načina pripremanja hrane je i u tome što imate zalihe za veći broj dana i ne razmišljate o harni za svog ljubimca, a on uživa u zdravim i ukusnim obrocima.

Naravno, ukoliko vam je njen plan preambiciozan, uvek možete napraviti malu količinu, koristeći iste sastojke. Suština je da pripremite ćufte, zamrznete ih i svakog dana ili nekoliko puta nedeljno pripremite mesni obrok za svog psa. Zamrznute ćufte u zamrzivaču mogu da stoje do tri meseca.

Naravno, ovaj recept odnosi se na piletinu, tako da ga mogu konzumirati samo psi koji nisu alegični na ovo meso, ili na neki od sastojaka. Uvek porazgovarajte sa svojim veterinarom kada planirate da u ishranu psa uvedete neke nove namirnice.

Barbarin recept za ukusne i zdrave mesne ćufte  

Namirnice:

Meso: 18 kilograma pilećeg vrata bez kože, 4,5 kilograma pilećih srca, 2,5 do 5 kilograma pileće džigerice.

Povrće: Kilogram do dva šargarepe, glavica crvenog kupusa, gedna cvekla, dve jabuke, veza spanaća, šolja semenki bundeve.

Ostalo: 9 do 12 jaja, 2.000 miligrama vitamina C u prahu, četvrtina šoljice kurkume, pola šoljice peršuna, pola šoljice origana, pola šoljice maslinovog ulja, pola šoljice meda, pola šoljice tahini paste (susam pasta).

Sve sastojke sameljite u mašini za mlevenje mesa, i to tako što ćete ih najpre pomešati a onda staviti u mašinu. Formirajte rukom ćufte i držite ih u zamrzivaču ili frižideru (za dan-dva unapred) u vakumiranim posudama, i po potrebi ih pripremajte svom ljubimcu.

Prema rečima Barbare Lajno, ova količina ćufti zadovoljiće potrebe dva do tri velika psa tokom sedam do deset dana, ukoliko im svakodnevno budete davali ove mesne obroke.

Kao što smo napomenuli, ukoliko ne želite, ne morate svojim psima spremati hranu na veliko, već koristite iste sastojke i pripremajte manje količine hrane.

Izvor: Bark magazine

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *