U prihvatilištu kao kod kuće (FOTO)

Osoblje prihvatilišta za pse “Toledo area humane society” rešilo je nedavno da renovira deo svog prihvatilišta tako da liči na komfornu i toplu dnevnu sobu, nalik na pravi dom. Psi uživaju u ovom prostoru.

 

Izvor: Životinje.rs

U većini prihvatilišta, ma koliko se brižno zaposleni brinuli o psima i njihovim potrebama, napuštene životinje žive u galami, gužvi, često u premalo prostora. Baš zato zaposleni u ovom azili rešili su da svojim štićenicima dočaraju i stvore ugođaj doma.

– Izabrali smo jednu sobu u prihvatilištu i preuredili je da izgleda kao prosečna dnevna soba. Doneli smo fotelju, televizor, tepih, jastuke kako bi prostorija izgledala kao da u njoj neko živi – kažu u ovom prihvatilištu. – Mislili smo da će prostor koji podseća na dom biti neka vrsta olakšanja za naše pse jer će bar na kratko imati osećaj da nisu u boksu već u nečijoj kući. Takođe, ova soba nam pomaže da predvidimo kako će se psi ponašati u svojim budućim domovima. Možemo da ocenimo da li je neki pas za stan i kuću ili ipak želi dvorište, kako bismo pronašli adekvatnije udomitelje.

Prema njihovim rečima, fotografije pasa koji uživaju u ovom prostoru veoma brzo proširile su se društvenim mrežama i većina pasa sa fotografija lako je i brzo pronašla dom.

  • To nam govori da će ljudi radije udomiti psa kada ga vide u nekom sebi bliskom ambijentu nego kada ga vide u betonskom boksu prihvatilišta, iako je to suštinski isti pas – navode u ovom azilu.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *