Deca siročići i napušteni psi žive u komuni prepunoj ljubavi (FOTO)

Iako im je budućnost više nego neizvesna, mališani i psi lutalice u Daki pronašli su način da život učine lepšim – žive zajedno u malenoj komuni, dele hranu, vodu, krevet i – sudbinu.

 

Pre tri godine devojčica po imenu Osman doselila se u jedan park u Daki sa svojim psom kog je zvala Tigar. U glavnom gradu Bangladeša skupljala je prazne flaše i drugu plastičnu ambalažu kako bi zaradila za hranu i prehranila sebe, ali i svog psa.

Ubrzo su Osman i Tigar dobili društvo, jer su i druga deca, siročad, dolazila u park i tu ostajala. Za ovu porodicu od desetak dece i isto toliko napuštenih pasa saznao je australijski fotograf i aktivista za prava životinja Sem Edmonds i zarekao se da će im nekako pomoći.

Fotograf je ispričao da je u druženju sa decom i njihovim psima shvatio da deca po ceo dan rade kako bi zaradila malo novca, a onda se vraćaju u park i dele hranu sa svojim psima. Svako dete ima svog miljenika s kojim se uveče igra. U parku postoje limene barake u kojima deca spavaju grleći svoje četvoronožne članove porodice, koji su im sve što imaju na svetu.

U ovom gradu napušteni psi su godinama unazad bili ubijani, dok se sada zahvaljujući jednoj organizaciji za zaštitu životinja sprovodi program “Uhvati-steriliši-vakciniši-pusti”. Uprkos programu, tamošnje stanovništvo i dalje živi u strahu od pasa za koje veruju da šire besnilo, zbog čega je život napuštenih pasa u Daki zastrašujuć i često su žrtve zlostavljanja.

U takvom okruženju, ova deca su retka bića koja se o psima staraju s ljubavlju. Neki od pasa koji žive sa ovo desetoro dece nekada su bili preplašeni, mučeni i stidljivi a danas ne prestaju da mašu repićima iskazujući zahvalnost dečici. Za uzvrat psi čuvaju decu od opasnosti i neguju ovu divnu, nežnu prijateljsku vezu.

Fotograf Sem Edmonds fotografisao je pse i decu i sada prodaje te fotografije putem interneta, a sav novac koji na taj način zaradi, doniraće ovoj improvizovanoj, neobičnoj porodici.

Izvor: Životinje rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *