captain-ron

Prepoznali davno izgubljenog psa na fejsbuku

Kapetan Ron je najpoznatiji pas u prihvatilištu u Tenesiju i ima mnogobrojne obožavatelje na fejsbuku. Baš preko ove društvene mreže prepoznao ga je i njegov vlasnik

 

Dve godine nakon što je ovaj pas odlutao sa farme svojih vlasnika, oni su ga prepoznali na profilu prihvatilišta iz Tenesija koje brine o njemu. Ovaj azil prihvata odrasle pse, pogotovo one koji imaju zdravstvenih problema i obezbeđuje im mesto za život i beg od tragične sudbine. Najpoznatiji štićenik im je Kapetan Ron, trinaestogodišnji pas koji je ime dobio zbog svog izgleda – zaposlene u azilu nodoljivo je podsetio na kapetana nekog broda.

Ron je zbog infekcije izgubio oko i sluh, ali to mu ne smeta da pleni i da divnim fotografijama na društvenim mrežama osvaja srca ljudi. Kapetan je stigao u prihvatilište 2014. godine, nakon što je odveden u azil za pse kao lutalica.

Nakon dve godine, Ronov prvobitni vlasnik prepoznao je svog psa na slici na Fejsbuku i odmah kontaktirao prihvatilište. Pas, kog su zvali Oskar je pre dve godine nestao sa njihove farme, a oni su se pribojavali da su ga udarila kola. Ipak, ova priča nema skroz srećan kraj, jer iako su ga pronašli, vlasnici nisu došli po njega.

Zahvalili su se prihvatilištu što je tako dobro čuvao njihovog dragog psa i objasnili da ne mogu da ga uzmu nazad zato što su se odselili i ne žele da odvoje Kapetana od njegovih prijatelja.

  • Radimo tokom celog dana i ne bismo mogli da mu pružimo negu kakvu ima u prihvatilištu – objasnili su.

Iako nisu došli po njega, Kapetan Ron uživa u prihvatilištu sa drugim psima i ima brigu koja mu je neophodna. On je srećan pas, rekli su zaposleni u prihvatilištu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *