Veliki uspeh pasa iz Srbije na izložbi u Turskoj

Tokom vikenda za nama u Istanbulu je održana nacionalna izložba pasa svih rasa „CAC Istanbul“. Američki stafordi iz Srbije postigli su zapažene rezultate

 

Na ovoj velikoj i važnoj izložbi Kinološka federacija Turske (KIF) organizovala je i prvi KIF Terrier Show – specijalizovanu izložbu za sve terijere.

Naročito je zapaženo bilo predstavljanje Kluba za Američke stafordske terijere u specijaki. Na izložbi su se mogli videti Džek Rasel terijeri, Američki stafordski terijeri, Bul terijeri, Stafordski bul terijeri i Jorkširski terijeri koji su došli iz odgajivačnica Rusije, Ukrajine, Turske i Srbije. Težak zadatak ocenjivanja i odabira najboljih imao je sudija, niko drugi do predsednik KIF-a  Ümit Özkanal.
Naša zemlja može biti ponosna na uspehe pasa iz Srbije – Američki stafordski terijer Homer of Skywalkeramstaff , iz zrenjaninske odgajivačnice Skywalkeramstaff (vlasnika međunarodnog sudije Markov Damira) briljirao je na specijalki. U razredu zrelih je bio prvoplasirani mužjak i osvojio je kandidaturu „CAC“  s kojom je ovaj pas stekao i ispunio sve uslove da postane zvanični šampion Turske u eksterijeru.
Za zaštitnog simbola i predstavnika III FCI grupe KIF Terijer izložbe izabran je Američki stafordski terijer po imenu Sinbad of Skywalkeramstaff, takođe iz poznate zrenjaninske odgajivačnice Skywalkeramstaff čija je fotografija krasila ring specijalke.
Organizatori su se potrudili da obezbede i prelepe nagrade za pobednike – hranu, pehare i plakete, a manifestacija je uveličana programom Agiliti i Frizbi tima iz Turske koji je gledaocima priredio predivnu prezentaciju.

Prema rečima svih učesnika, Kinološka federacija Turske, iako mlada članica Svetske kinološke organizacije, zaslužuje sve pohvale, jer je takmičenje bilo na izuzetno visokom nivou i sa besprekornom organizacijom.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *