ciscenje

Savet: Kako se izboriti s bakterijama i dlakama ljubimaca

Svi vlasnici pasa i mačaka znaju koliko naporno može biti čišćenje za ljubimcima. Volimo ih najviše na svetu, ali higijena je veoma važna, naročito kada su u pitanju bakterije. Evo nekoliko korisnih trikova kako da olakšate sebi i kako da čišćenje ne traje satima

 

Koristite presvlake – izaberite presvlake za kauč, fotelje i krevete od onih materijala koji se lako peru i čiste od životinjskih dlaka. Na taj način ćete lako moći da istresete i operete presvlake, a da nameštaj ostane čist.

Četkanje i kupanje – vaše mace i kuce redovno četkajte. Oni će uživati, a vi ćete na taj način ukloniti višak dlaka, peruti I bakterija koje se mogu naći na njihovoj koži. Mace se redovno kupaju same, ali ako vaš mačak izlazi napolje, po povratku kući možete ga istrljati suvom ili ovlaš vlažnom krpom (topla voda). Kucama obavezno očistite šape po povratu iz šetnje I psa kupajte sami ili u salonu u redovnim razmacima (prema savetu veterinara, jer psi ne bi trebalo da se prečesto kupaju).

Ćebence – uživaće da se na njemu ili ispod njega izležava, mnogi će se njime pokrivati, mace će se verovatno ispod njega sakriti i spavati. Ćebe možete prati svakod vikenda, kada imate najviše vremena i tako ukloniti prljavštinu i bakterije.

Usisivač – najnepristupačnija područja kao što su uglovi kauča i prostori između stepenika  najlakše se čiste uz pomoć ručnog ususivača ili onim sa dugim crevom. Veoma je važno da se ti delovi redovno usisavaju kako se bakterije ne bi razmnožavale i sakupljalo još više prljavštine.

Lepljivi roler za čišćenje – nema tog vlasnika psa ili mačke koji pored vrata ne drži ovaj praktični roler. Najbolji način da skupite dlake, naročito sa tamne odeće, ali koristan je i za brzinsko čišćenje kauča i fotelja, kada vas gosti iznenade posetom.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *