tango

Podvig: Pas spasao život migrantu iz Maroka

Maleni policijski pas Tango spasao je život čoveku koji je pokušavao da pređe granicu u severnoj Africi,sakriven u tajnoj pregradi, u privremeno zaplenjenom kamionu

 

Sve se dogodilo kada su španski carinici zaustavili kamion u luci Melila u severnoj Africi, i odlučili da kamion ostane na carini nekoliko dana. Vozač je ostao u čekaonici carine, a u kamionu, u tajnoj pregradi, za žvot se borio jedan migrant.

Stražin pas po imenu Tango, koji je treniran da otkrije ljude koji se kriju u vozilima, počeo je da laje na deo kamiona gde se nalazio zarobljen čovek.

Kada su carinici proverili pregradu koja je bila zaključana spolja, otkrili su unutra čoveka u potpuno savijenom položaju. Problemi sa cirkulacijom i grčenjem mišića već su ga mučili, a da ga pas nije rponašao, nesrećni čovek bi gotovo sigurno preminuo bez hrane, vode i usled nedostatka prostora.

Policija je izjavila je ovaj dvadesetčetvorogodišnjak ilegalni imigrant iz Maroka, i da mu je medicinska pomoć odmah ukazana.

Tango je pas koji pripada španskoj civilnoj straži i koji radi na granici već pet godina. On je do sada pronašao hiljade ljudi koji su se krili u vozilima, i koji su bili u opasnim životnim situacijama. On je mali pas, i savršen je za potragu malih prostora, u kojima se slepi putnici uglavnom kriju.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *