pit-bul-i-bigl

Ženka pit bula usvojila štene bigla

Uz svoje štence, ženka po imenu Bili Džin bez razmišljanja prihvatila je i malenog bigla spasenog sa ulice. Odhranila ga je kao svog, dojila ga i brinula o njemu kao da ga je rodila.

 

Ženka po imenu Bili Džin u jedan američki azil dovedena je s ulice, u veoma lošem stanju. Bila je bolesna, neuhranjena, iznemogla. Veterinari su pregledom utvrdili da je imala srčanog crva, a uz to je bila i – trudna.

Nakon nekoliko dana na svet je donela osam malih, slabašnih kuca. Njene nevolje nikako nisu prestajale – dobila je jaku upalu pluća i veterinari su morali da je odvoje od štenaca, dok ne ozdravi. Kada se nakon nekoliko nedelja potpuno oporavila, samo su tri šteneta preživela i čekala je. Veterinari su im našli privremeni smeštaj, dok se potpuno ne oporava kako bi mogli da zdravi i jaki pronađu novi dom. Štence i Bili Džin i dalje je čekao dug oporavak, ali ova hrabra majka nije odustajala. Bdila je nad svojim kučićima i nije se odvajala od njih ni na sekund. Nažalost, još jedna kuca je uginula i ženka pit bula ostala je sa samo dva šteneta.

U međuvremenu, u azil je dovedeno maleno štene bigla koje je spaseno sa ulice. Dobar čovek koji je prihvatio i ženku pit bula sa štencima, odlučio je da privremeni dom pruži i malenom biglu i to je bila najbolja moguća odluka.

Ne samo da se odlično slagao sa štencima, već ga je i Bili Džin usvojila. Davala mu je mleko, brinula o njemu kao da ga je rodila.

Danas, kada su štenci odrasli, čekaju svoje nove vlasnike koji će ih voleti i maziti, baš kao i njihova mama Bili Džin koja je uprkos nedaćama danas divan i veseo pas, željan pažnje i ljubavi.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *