London: Sova kafe najpopularniji novi lokal u gradu

Stanovnici glavnog grada Engleske odnedavno imaju mogućnost da uz kafu uživaju i u društvu najvećih mudraca – sova

 

 

Sova Eni i još nekoliko sova doputovale su u London iz Tokija kako bi tokom nekoliko dana pravile društvo posetiocima jednog bara u Engleskoj. Kafić sa sovama novina je u ugostiteljstvu Engleske, ali od kada se vest o ovoj simpatičnoj ideji pročula, lokal je sve popularniji i svakog dana beleži sve veći broj gostiju.

Ova akcija za cilj je najpre imala humanost – ulaz u ovaj privremeni londonski kafić u kom gospodare sove se naplaćuje, a sav prikupljeni novac namenjen je zaštiti ovih lepih ptica.

– Naše sove su navikle na društvo ljudi, ali će njihovo prisustvo u lokalu biti ograničeno, da ne bi doživele previše stresa. One su odrasle u zatočeništvu i osećaju se komotno u našem društvu, a na sebe su preuzele humani zadatak da pomognu u prikupljanju novca za sove koje žive u divljini – objasnili su organizatori. – Uslovi u kafiću u potpunosti su podređeni bezbednosti i ugodnosti sova.

U Tokiju postoji nekoliko ovakvih lokala, kao i oni sa kucama, macama i zečevima, a stanovnici Londona nadaju se da će se ovakva praksa preseliti i u London, ne samo privremeno, već kao stalni sova kafei.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *