galeb

Hičkok u Engleskoj: Galebovi “zarobili” staricu

Da je scenario iz poznatog filma “Ptice” zaista moguć, pre nekoliko dana saznala je jedna osamdesetogodišnja baka u Saseksu. Tokom tri dana kao taoca su je držali – galebovi

 

 

Barbara Koks tokom cela tri dana nije smela da izađe iz kuće zbog jata galebova koji su joj naneli ozbiljne povrede. Ova osamdesetogodišnjakinja našla se na udaru pobesnelih galebova dok je prostirala veš u svojoj bašti.

Kako je ispričala medijima, jedan ju je zgrabio za nogu, dok ju je drugi kljucao.

  • Prostirala sam veš i videla sam nešto u dnu bašte. Bila je to mrtva ptica. Sledećeg trenutka je jato galebova krenulo na mene, nisam znala šta me je snašlo – kaže Barbara. – Jedan mi je sleteo na nogu i počeo da kljuca, sve dok nije počela da krvari. Pozvala sam policiju i kada sam rekla da su me napali galebovi, odgovorili su da ne znaju kako da mi pomognu.

Njena “borba” s galebovima trajala je nekoliko minuta i kada je starica nekako uspela da se oslobodi, potrčala je u kuću i u njoj bila zarobljena tokom tri dana, dok se galebovi nisu razišli.

Tada je uspela da ode kod lekara koji joj je previo nogu i starica se sada oporavlja.

Barbara misli da su galebovi štitili mrtvu pticu u njenom dvorištu, a u policiji su rekli da su poslednjih dana imali nekoliko prijavljenih slučajeva napada jada galebova.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *