dalmation-dog-sitting

Florida: Kako je jedan dalmatinac postao vatrogasac

Mnogim dečacima je želja da kada porastu postanu vatrogasci, heroji i da spašavaju ljudske živote. Međutim, ima i pasa koji ušetaju u vatrogasnu stanicu u potrazi za poslom. Baš kao i ovaj dalmatinac sa Floride.

 

Bilo je oko 2.30 ujutru i vatrogasci su se vraćali s terena nakon uspešno ugašenog požara. Dok su se vrata za njima zatvarala, u stanicu je utrčao i jedan dalmatinac. Vatrogasci su pretpostavili da se izgubio, ali su rešili da ga zadrže tokom noći dok ne pronađu vlasnike.

Okupali su ga, igrali se s njim, dali mu hranu i uživali. Njihova stanica više nije bila monotona već je odisala radošću. U dvorištu stanice neprekidno su se smenjivali vatrogasci koji su jedva čekali da dođu na red da se igraju loptom sa svojim novim “kolegom”.

Koliko god da im je novo društvo prijalo, znali su da negde neka porodica pati za svojim izgubljenim ljubimcem. Svi su se angažovali i na društvenim mrežama podelili njegove fotografije i ubrzo su dobili poziv od vlasnika. Tada su saznali da se pad zove Čiko i da je odlutao iz dvorišta i prešao nekoliko kilometara dok nije utrčao u stanicu.

Vlasnici su ubrzo stigli u vatrogasnu stanicu i njihovoj radosti nije bilo kraja. Dalmatinac Čiko imao je priliku da bar na kratko bude vatrogasac, ali je ipak najsrećniji u svom domu.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *