psi-kao-ljudi

Novi Sad: I psi da plaćaju vodu i korišćenje lifta

U novosadskom Bulevaru Jovana Dučića, na vratima jednog solitera pre nekoliko dana osvanulo je najblaže rečeno čudno obaveštenje – od stanara dva ulaza traži se da potpišu inicijativu da se u članove domaćinstva ubroje i psi

 

–  Na insistiranje većine stanara, Skupština stambene zgrade u Bulevaru Jovana Dučića 45 i 47 predlaže da stanari koji drže kućne ljubimce u svom stanu od 1.oktobra budu prijavljeni za jednog člana više zbog potrošnje vode, korištenja lifta, održavanja higijene, zajedničke struje  – piše u ovom neobičnom obaveštenju.

Ubrzo, saopštenje je osvanulo na mnogim sajtovima i društvenim mrežama, a revoltirani građani širom zemlje s nevericom i negodovanjem komentarisali su ovaj potez. Ipak, prema zakonu, ako više od polovine stanara  odluči  da su stanari u zgradama i psi i ljudi, vlasnici pasa u Novom Sadu  od 1. oktobra plaćaće dodatnih 500 dinara za vodu, održavanje higijene lifta, zajedničku struju i slično.

Ljiljana Milovanović, urednica sajta „Pas za vas“, revoltirana je ovim potezom.

– Smatram da je to potpuna glupost, jer psi se ne kupaju svaki dan,  niti peru sudove i zalivaju cveće u prizemlju zgrada i oko nje. Naravno da pas pije vodu, ali ne toliko da bi ugrozio ostale stanare zgrada. Bolje bi im bilo da provere svoje česme, vodokotliće i cevi u zgradi i tako pokušaju da smanje potrošnju vode, umesto da idu po sistemu “nek komšiji crkne krava” i maltretiraju ljude koji imaju ljubimce – rekla je Milovanovićeva.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *