komsije

Da li ste znali da su vlasnici pasa bolje komšije?

Razlog je očigledan – vlasnici veliki deo dana provode vreme napolju, u štenji s ljubimcem, i češće se sreću sa komšijama i razmenjuju ideje  za unapređenje života u zajednici

 

Američka osiguravajuća kuća State Farm objavila je pre nekoliko dana rezultate istraživanja koji su pokazali da su vlasnici pasa najbolje komšije, jer su najviše uključeni u život zajednice. Kako su objasnili, razlog je jednostavan – zato što češće provode vreme napolju, u štenji s ljubimcem, češće se sreću sa komšijama i razmenjuju iskustva i ideje  za unapređenje života u zajednici ili zgradi. Takođe, ukoliko su vlasnici tek doselili u kvart, zbog psa će im ljudi pre prići, jer se zbog kuca lakše „razbije led“ u komunikaciji i započinje razgovor.

Eto i sjajnog saveta kako da započnete razgovor sa novim komšijama kada ih sretnete ispred zgrade ili u parku – sigurno će mnogi prići vašem psu pa eto idealne prilike da se predstavite, ali i da započnete razgovor o nekom problemu koji imate, ili ako imate ideju kako da unapredite život u zgradi, ulici ili u kvartu.

Naravno, i komšije će od vas očekivati da imate lepo vaspitanog psa koji ih neće uznemiravati neprestanim lajanjem, na primer. U ovom američkom istraživanju, rezultati su pokazali da čak 72 odsto ispitanika, kada ocenjuju kvalitet stanovanja, kažu da je mir prvi na listi prioriteta.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *