lucifer-4

Mačak Lucifer je „medicinski brat“ u jednoj veterinarskoj klinici (FOTO)

Ovaj crni mačak svakodnevno pomaže kucama i macama koji dolaze u kliniku. Pravi im društvo nakon operacija, igra se s njima i obilazi ih. Životinje su, kako kažu u ovoj ruskoj klinici, mnogo raspoloženije, živahnije i brže se oporavljaju kada im Lucifer pravi društvo.

 

Iako svi znamo da je loše mišljenje o crnim mačkama čisto sujeverje, i da one ne donose nesreću, ipak se crne mace i danas ređe udomljavaju od mačaka drugih boja. Međutim, jedan crni mačak oduševio je ljude širom sveta i u potpunosti pobio ovu predrasudu.

Uprkos tome što je bio nepokretan, njegovi sadašnji vlasnici odlučili su da ga udome. Mačak koji se odaziva na nadimak Luc živi u jednoj veterinarskoj klinici u ruskom gradu Permu.

lucifer-2

Ne samo da tu živi, već je i zaposlen kao “medicinski brat” i svakog dana pomaže drugim životinjama, pogotovo onima koje su tužne ili ih nešto boli. Svojim primerom pokazuje im da uprkos hendikepu ne bi trebalo da odustaju od želje za životom.

lucifer-3

Lucifer je nekoliko puta bio i donator krvi i tako spasao nekoliko kuca i maca. Kad se ne bavi spasavanjem života zadužen je za “davanje intervjua” i fotografisanje, pa tako na najbolji način promoviše ovu veterinarsku kliniku.

lucifer